Mariannelund bjuder in till Konstkalas

Konstutställningar, filmfestival och närproducerat. I slutet av augusti arrangeras ett Konstkalas i Mariannelund, vars programpunkter nu i mångt och mycket är klara.

Eksjö/Mariannelund2010-07-16 06:32

Sedan flera år tillbaka har Mariannelund haft konst som tema under somrarna. I år blev konsttemat mat. Idén föddes då att avsluta konstutställningarna med ett kalas där just mat lyfts fram.
- Upprinnelsen är att vi fått ett nytt torg i Mariannelund och att vi då ville ordna några aktiviteter på det, berättar Britt Svensson på Emilkraften.
Resultatet blev Konstkalaset som går av stapeln mellan den 19 och 22 augusti. Det innehåller en mix av konst, försäljning, musik, föreläsningar, film, allt på temat mat.
Tre föreläsare har bokats för att tala var sin dag. På fredag kommer matlandsambassadören Sten Janér, Björköby, som är nätverkskoordinator och rådgivare för Regional Matkultur Småland. Han kommer att tala kring ämnet närproducerad mat.
Lena Göransson driver Tofvehults café utanför Västervik och har prisats för sin kokbok Tofvehult: Drömmen om ett café.
På caféet smaksätts bakverken efter säsong och man försöker använda lokala råvaror. Äggen hämtas oftast från granngården och bären och frukterna från den egna trädgården. I Mariannelund kommer hon tala kring temat "Drömmen om ett café".
Eva Ekenberg från lokalföreningen Förbundet Organisk Biologisk Odling, FOBO, i Eksjö talar i sin tur om ekologiska trädgårdsdrömmar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om