Mariannelund fick en egen världspremiär

På torsdagen fick Mariannelund en egen världspremiär. Vimmerby snuvande Mariannelund på premiären för 40 år sedan men igår rullades röda mattan ut för den nya Emilfilmen.

Gustav Föghner och Allan Svensson står utanför biografen och båda var mycket nöjda efter att ha fått se världspremiären av Emil & Ida i Lönneberga.

Gustav Föghner och Allan Svensson står utanför biografen och båda var mycket nöjda efter att ha fått se världspremiären av Emil & Ida i Lönneberga.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-11-15 07:10


Cirka 125 gäster var speciellt inbjudna till premiären av den nya Emilfilmen som bygger på klassisk animation.
90 000 rutor krävs för en timmes film så det har onekligen krävts en del arbete.
När det var dags för världspremiär skedde det i Astrids anda. För vem hade hon visat filmen för om inte barnen.
Därför bjöds 5-8-åringar i Mariannelund och Ingatorp till gratis biopremiär nästan en och en halv månad innan övriga världen får se den.

Allan som Anton
Emils pappa gestaltas av skådespelaren Allan Svensson som glatt gick runt och hälsade och förevigade ögonblicket med egna bilder.
I biosalongen träffade han också Gustav Föghner, Hultsfred, som ger rösten till Emil och Tilda Ramde, Växjö som ger rösten till lilla Ida.
- Det var jätteroligt att få träffa barnen som utgör rösterna till Emil- och Idakaraktärerna i filmen. Det har varit en fröjd att få jobba med denna film. Här talar vi in våra röster och sedan ritas bilderna efter vårt tal och då stämmer bilderna mer överens med talet än vad det gör när man dubbar en film, det blir nästan aldrig så bra, säger Allan.
Att världspremiären skulle vara i lilla Mariannelund tycker Allan var extra roligt eftersom vissa scener hade spelats in här på orten.
- Ja, det är väl inte alla dagar som man har en världspremiär i Mariannelund och att få se filmen i den gamla biografen var en ren fröjd, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om