Mariannelund hotat av kraftledning

Bilden av Mariannelund, Mariannelundarnas friluftsliv och värdet på Mariannelunds fastigheter hotas av den nya kraftledningen. Det anser Terence och Ann-Kathrin Frost som uppmanar alla Mariannelundare att engagera sig i frågan och komma på samrådsmötet i Folkets hus nästa vecka.

Eksjö/Mariannelund2011-03-23 07:24

- Det värsta som hänt Mariannelund någonsin, säger Ann-Kathrin och Terence Frost. Som ägare till Hässleby gård har de fått Svenska Kraftnäts senaste förstudie skickad till sig.

Förstudie
Något som de flesta Mariannelundare inte fått. Förstudien är dock tillgänglig för alla, den finns på Internet och för läsning på biblioteken i Mariannelund och Eksjö.
Enligt den nya förstudien kan den nya monsterkraftledningen dras väldigt nära Mariannelunds bebyggelse och friluftsområden.

Angelägenhet
Till exempel rakt över Vattentornsbacken och Folketsparksområdet.
Ann-Kathrin och Terence Frost skulle påverkas som markägare men är noga med att poängtera att det här är en oerhörd angelägenhet för hela Mariannelund.

Syns överallt
- Kraftledningen kommer att synas från alla fastigheter i Mariannelund. Det första man ser när man åker nedför Rökullabacken blir kraftledningen, säger Ann-Kathrin Frost.
- Vad skulle Astrid Lindgren säga, funderar Terence Frost.

Julgran
Mycket tyder på att monsterledningen blir en så kallad julgranslösning som för samman nuvarande ledning med den nya.
Höjden på stolparna blir därmed över 50 meter.

Hässleby kyrka
Hässleby kyrka är 32 meter hög. Ett av Sveriges högsta träd, Trollegatagranen når omkring 45 meter.
Svenska Kraftnät menar däremot i sin förstudie att skogen skulle dölja monsterledningen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om