Mariannelund i riskzonen

Betalningar av olika slag är ett problem, speciellt i glesbygden. Länsstyrelsen har listat de mest utsatta områdena i länet. Mariannelund är en ort där länsstyrelsen ser att det kan bli problem om mer av den service som finns i dag försvinner.

Betalningsproblemen ökar och främst drabbas landsbygden. Mariannelund är en ort i riskzonen enligt länsstyrelsen. Foto: Arkiv

Betalningsproblemen ökar och främst drabbas landsbygden. Mariannelund är en ort i riskzonen enligt länsstyrelsen. Foto: Arkiv

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-12-04 07:45


Utsatta områden i länet är särskilt Visingsö, Bottnaryd, Brandstorp, Malmbäck och Korsberga. På dessa ställen så tillhandahåller butiken begränsade möjligheter till uttag samt möjlighet att betala räkningar. Mest sårbart är i det här fallet Visingsö.
Gislaveds kommun har varit hårt utsatt då flest bankkontor har upphört med kontanthantering.

I riskzon
En viktig del i länsstyrelsens analys är orter som har service. Men om den försvinner så blir avstånden väldigt långa, Mariannelund är ett sådant exempel.
När banker aviserade sin nedläggning av kontanthantering i bland annat Eksjö och i Mariannelund rosade dåvarande bankchefer tekniken och försökte övertyga invånarna om fördelarna.
Så övertygande blev dock inte bygdens invånare. I Mariannelund blev det stora protester och införandet av den "nya sortens" bankservice flyttades fram.
I dag försöker företagen och föreningarna på orten lösa kontantfrågan så gott man kan, bland annat genom att växla med varandra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om