Mariannelund satsar på filmturism

Den 14 september anordnar Emilkraften en inspirationsdag. Här kommer man att informera och diskutera Mariannelund med omnejds framtid som filmturistmål. Det finns även planer på en filmpedagogisk verksamhet.

Eksjö/Mariannelund2011-04-12 06:25

- Det var här som Emilfilmerna spelades in för 40 år sedan. Det finns fortfarande bilder, minnnen och byggnader kvar som vittnar om detta säger Anna Mellergård, projektledare.

Filmturism
- Till hösten kommer vi att ställa ut en permanent utställning med barnfilm framförallt Astrid Lindgrens filmer. Detta eftersom Astrid Lindgren kom ifrån dessa trakter. Filmerna utifrån hennes böcker har stor betydelsen för hur människor ser på Sverige och Småland.
Mellergård berättar även att man har varit i Ystad där man spelar in Wallanderfilmerna, och på Gotland där arvet efter Ingmar Bergman är stort.
-Vi har tittat på hur de har gjort för att framhäva detta kulturarv till en stor turistattraktion med mål att göra detsamma.
- Vi har bjudit in regionens olika aktörer, politiker och tjänstemän till den 14 september för att lyssna på föreläsare från Ystad och Gotland hur de har skapat en filmturism mer ingående.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om