Mariannelunds marknad växer stadigt

I lördags var det sommarmarknad i Mariannelund och det lockade folk och knallar, mer är ifjol, enligt Jesper Stejdahl.

Mycket folk gick bland knallarna.

Mycket folk gick bland knallarna.

Foto: Roelof Stroetinga

Eksjö/Mariannelund2016-07-18 13:00

Det är Emilkraften tillsammans med dem två stora eldsjälar Jesper Stejdahl och Johan Zedig som arrangerar marknaden. Samtidigt ordnades också Mariannelunds traktorrally som samlade mellan 30 och 35 traktorer.

– Direkt från början öste det på med folk. Vi hade nästan 70 anmälda knallar men fick återbud av ett 20-tal. Det kom alltså kring ett 50-tal och så brukar det vara. Vädret är helt perfekt och vi kör nu för femte året i rad med den här sommarmarknaden. Tidigare ordandes en vår- och en höstmarknad, men den slog vi ihop till en sommarmarknad och det har slagit väl ut kan man väl säga. Marknaden drar mycket folk, många turister men naturligtvis många ortsbor som bor omkring Mariannelund.

Marknaden bjöd på ett brett utbud, allt från blommor till kläder och förstås mycket mat och Mariannelunds hemkokta karameller. Klass fyra på Furulundskolan samlade in pengar till er klassresa genom att sälja produkter. En del veteranbilar hade också ställd upp sig bredvid veterantraktorerna.

– Det är för andra året att vi kör rallyt samtidigt med marknaden. Så kan marknadsfolket titta också på våra gamla traktorer och bilar, säger Lars-Göran Frode. Traktorerna körde sen en runda till Rumskulla med en fikapaus i Katthult, vidare till Gullringen sen tillbaka via Silverdalen till Mariannelund och grilla vid fiskestugan vid sjön Skruven.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om