Mariannelundskille tog EM-guld

Mariannelundskillen Alexander Evertsson tog guld vid EM i transportteknik tillsammans med Johanna Lewander från Huskvarna. - Det känns jättebra, säger Alexander Evertsson.

Alexander Evertsson från Kråkshult tävlade i EM i transportteknik i Danmark. Och vann guld! Foto: Ivonne Svahn

Alexander Evertsson från Kråkshult tävlade i EM i transportteknik i Danmark. Och vann guld! Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-04-03 06:23

Lördagen var hektiskt med fullt schema från morgon till kväll. Spänt och förväntansfullt stod det svenska landslaget på startlinjen för EM i transportteknik i Herning i Danmark.
Landslagets tio deltagare kommer från Eslöv i söder till Piteå i norr. Alla har gått fordonsprogrammet, transportinriktning på gymnasiet, är under 26 år och jobbar i transportbranschen som yrkesförare.
Fem länder deltog i tävlingen; Sverige, Danmark, Finland, Frankrike och Norge. Tanken med EM är att visa yrkesutbildningen och jämföra standarden mellan ländernas unga yrkesförare.
Transportbranschen har behov av nya, välutbildade yrkesförare. Sveriges transportföretag behöver årligen anställa cirka nya 5 000 yrkesförare.
Att vara yrkesförare är ett fritt men ansvarsfullt jobb som förutsätter hög kompetens. Genom tävlingar i transportteknik ska det höja transportbranschens image. Tävlingarna har även stor betydelse för målsättningen att öka antalet kvinnor i föraryrket.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om