Marknadsdags i Mariannelund

I dag släpps marknadskrafterna lösa i centrala Mariannelund. Och det blir en marknad med många nyheter. Den mest synliga är förstås att det finns ett tivoli på plats.

Marknadsgeneralen Roger Olofsson är på plats och välkomnar Tivolit till Mariannelund. I dag blir det läge att äta karamell, åka karusell och fröjdas hela dagen uti centrum.

Marknadsgeneralen Roger Olofsson är på plats och välkomnar Tivolit till Mariannelund. I dag blir det läge att äta karamell, åka karusell och fröjdas hela dagen uti centrum.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-07-22 09:30

En annan nyhet är organisationen för marknaden. Sedan i vintras har idrottsföreningen HIS/Mais tagit över ansvaret.

– Vi fick en förfrågan från Emilkraften i vintras om vi ville ta över, säger ordförande Roger Olofsson. Och vi tyckte vi kunde prova, det vore ju synd om marknadstraditionen skulle försvinna.

57 knallar anmälda

Så man satte i gång att jobba med marknaden och i dag, lördag, när det är dags har man hela 57 knallar som anmält sitt intresse.

– Det är lite mer än tidigare, säger Roger Olofsson, som hoppas att alla dyker upp som det är tänkt.

En nyhet för i år är som sagt att ett Tivoli kommer att finnas på plats. Nöjesfältet har placerats på den stora parkeringsplatsen närmast Folkhögskolan.

– Festival Tivoli hörde av sig till oss och frågade om de fick komma, säger Roger Olofsson, och de fick de naturligtvis.

Han berättar att Tivolit var på genomresa på väg till Oskarshamn, och då passade det perfekt att stanna till i Mariannelund på vägen.

Så precis som i Nora kan man i Mariannelund "Äta karamell, åka karusell och fröjdas hela dagen".

Bortsett från Tivolit har har idrottsföreningen valt att satsa på en renodlad knallemarknad så här första året och vara sparsam med kringaktiviteter. Men det hindrar förstås inte att det kommer ett gäng veterantraktorer och tuffar förbi marknadsområdet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om