Massiv cannabisodling kan kosta Eksjöbor miljonbelopp

Rättegången mot fyra de Eksjöbor, som misstänks för omfattande produktion och försäljning av cannabis, inleddes i måndags vid Skaraborgs tingsrätt i Skövde.

Eksjö/Mariannelund2016-03-22 16:12

De fyra männen, plus tre övriga som inte är hemmahörande i Eksjö, greps i november i fjol. De misstänks nu för grovt narkotikabrott, efter att ha odlat stora mängder cannabis i en industrilokal belägen i Undenäs utanför Karlsborg.

Enligt åtalet ska de misstänkta männen sysslat med "verksamheten" sedan 2007. Men från början fanns bara en av Eksjöborna med i bilden. De tre andra ska ha anslutit under år 2015.

Rent ekonomiskt är yrkandena i åtalet i den större storleksordningen: de fyra Eksjöborna, och två av de tre andra misstänkta, föreslås av åklagaren gemensamt bli skyldiga att betala cirka 2,5 kronor för att mellan januari och början av november 2015 ha producerat minst 65 kilo cannabis.

Dessutom yrkas de tre "grundarna" av odlingen betala 6,8 miljoner, för tillverkning som av cannabis mellan 1:e oktober 2012 till och med årsskiftet 2014/2015.

En av Eksjöborna står också åtalad för att ha förvarat en elpistol i sin bostad.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om