Måste göra om upphandling

Det är oklart när den nya byggnaden efter den brandhärjade fastigheten Forsellska gården eller Cicelören i Eksjö kommer att kunna stå klar. Den pågående upphandlingen har blivit tvungen att avbrytas.

Maria Lund har tagit beslutet att den pågående upphandlingen avbryts. Nu väntas en ny upphandling.

Maria Lund har tagit beslutet att den pågående upphandlingen avbryts. Nu väntas en ny upphandling.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-04-25 00:00

Vd:n för Strid och Son AB, Maria Lund, har tagit beslutat att upphandlingen som pågått ska avbrytas. Beslutet togs i förra veckan.

- Anledningen till att beslutet togs, att avbryta upphandlingen, är att de anbud som vi har fått överstiger den budget vi har för projektet, förklarar hon orsaken.

Därmed försenas projektet.

- Vi kommer nu att arbeta om förfrågningsunderlaget och en ny upphandling kommer att påbörjas innan sommaren.

Trädäck

Våren 2016 byggdes ett trädäck på tomten för att täcka resterna efter branden. Syftet med trädäcket var att tillgängliggöra platsen och gynna stadsbilden.

Det blev en plats att minnas på men det kom också att snabbt bli en spontan mötesplats för både bosatta och besökare.

När trädäcket togs bort i höstas saknades det av många.

Trädäcket togs bort för att man skulle kunna genomföra en arkeologisk undersökning.

- Då den arkeologiska undersökningen var tvungen att genomföras innan vi kunde påbörja upphandlingen av byggnationen kunde trädäcket inte ligga kvar. Trädäcket var alltså tvunget att tas bort för att vi skulle kunna gå vidare till nästa steg i projektet. Att vi nu avbryter upphandlingen påverkar inte detta beslut. Trädäcket hade ändå inte kunnat ligga kvar under sommaren 2018, förklarar Maria Lund.

Pub

Nybyggnationen på Ciselören 1 ska omfatta både bostäder och verksamhet på bottenvåningen.

Stridh & Son AB kommer under den kommande veckan att teckna en avsiktsförklaring med en aktör som önskar driva verksamhet i verksamhetslokalerna som blir utmed Norra Storgatan.

Den planerade verksamheten kommer vara en pub och restaurang. Men när byggnaden kommer att vara färdigställd och kunna tas i bruk är i dagsläget oklart. Det kommer att stå klart först efter upphandlingen och avtal är tecknat med vinnande entreprenör.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om