Ser du ovanligt många som vänder bak och fram på matförpackningen, för att läsa dess innehållsförteckning framöver, kan det vara troligt att de personerna varit på Tommy Svenssons föreläsningar, vilka ägt rum i både Hultsfred och Mariannelund på sistone.
I Mariannelund blev Folkets hus precis fullsatt av personer som ville veta mer om de tillsatser, som numera är svårt att undvika i den svenska maten.
Författare
Tommy Svensson är miljösamordnare och miljöinformatör.
Han har tidigare arbetat som kock och har författat kokböcker.
Han har även bland annat skrivit böckerna "Handbok för den kräsne konsumenten" och "Handbok vid graviditet och amning".
Tommy Svensson har stor kunskap om hur kemiska ämnen både påverkar miljön och människan och är mycket tveksam till många av de kemiska tillsatser som tillsätts i vår mat för att få rätt färg, konsistens eller smak.
Många vill också ta del av hans kunskap och bara i år har han 174 föreläsningar inbokade.
Matnyttig information
En liten burk skagenröra med 22 kemiska tillsatser. En fisksås med lök som enda äkta ingrediens.Tommy Svensson presenterade en rad ganska skrämmande sanningar om det vi stoppar i oss och om tillsatser, som de flesta inte ifrågasätter vad det egentligen är.
Så jobbar vi med nyheter Läs mer här!