Mer makt åt folket i Eksjö

Nu ska även den som inte har tid att engagera sig politiskt kunna vara med och bestämma om kommunens framtid. Allt du behöver göra är att svara på en enkät som den tillfälliga beredningsgruppen Vision 2020 skickar ut.

Östen Johnsson och Bernhard Issal hoppas att många kommuninvånare kommer att svara på den enkät som snart kommer skickas ut och handlar om kommunens framtid. Foto: Rebecca Carlsson

Östen Johnsson och Bernhard Issal hoppas att många kommuninvånare kommer att svara på den enkät som snart kommer skickas ut och handlar om kommunens framtid. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-10-22 06:47

- En bra framtid för kommunen är bra för oss alla, menar Östen Johnsson (c), ordförande i Vision 2020.
29 mars utsågs den tillfälliga beredningsgruppen Vision 2020 av fullmäktige och består av nio personer och lika många ersättare.
Gruppen består av en blandning av de olika partierna och syftet med gruppen är att de ska ge ett förslag på hur kommunen kan utvecklas till 2020.
- Vi måste ha en längre horisont och förutsätta vilka utmaningar vi kommer att möta i framtiden, säger Östen Johnsson.
Gruppen ska skicka ut en enkät där de frågar medborgarna om kommunens framtid. Mest handlar det om flervalsalternativ men det finns även öppna frågor.
En del frågor är ganska allmänna om man tycker att kommunen är en trivsam kommun och vad som kan göras för att förbättra förutsättningarna för tillväxt och sysselsättning.
Andra tar till exempel upp om det finns "heliga kor" i kommunen som inte får diskuteras och på ett annat ställe gäller det att rangordna de tre viktigaste faktorerna som har avgörande betydelse för en positiv befolkningsutveckling.
För som det ser ut nu går kurvan nedåt och kommunen vill gärna vända trenden eller få den att bli mer stabil.
- Vi vill att kommunen ska bli en attraktiv uppväxtmiljö, säger Östen Johnsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om