Mer och mer musik i Eksjö

En makalös musiksommar väntar i Eksjö. Startskottet går i dag, fredag och därefter blir det en rad evenemang och konserter fram till den stora finalen, i form av Stadsfesten, i slutet av augusti.

Eksjö/Mariannelund2009-05-29 06:16

Har inte stämpeln som "Sveriges tråkigaste stad", tvättats bort för Eksjö tidigare håller den definitivt på att göra det nu. Evenemangen och artistframträdandena i Eksjö avlöser varandra.
- Tacka min farfarsfar Fredrik Pettersson (som bodde i Eksjö) för det, säger konsertarrangören Håkan Waxegård.
Som grundare till Hultsfredsfestivalen en gång i tiden, vet han hur det är att jobba utifrån en mindre orts förutsättningar men också utifrån dess möjligheter.

Mer nöje
Med ena foten i Stockholm och den andra i Eksjö, ville han skapa mer liv och rörelse i Eksjö.
Det började lite mått med artistbekanta som kom och hälsade på honom i hans sommarstuga i Eksjö. De passade samtidigt på att ge en spelning på Vaxblekargården.
Det utvecklades förra året till en stadsfest, en fest fullladdad med musik mitt bland alla trähus i gamla stan. Något sådant hade tidigare inte förekommit.
- Jag tror man måste göra något sånt här. Det är en avfolkningsbygd. För att folk inte ska flytta måste man hitta på något, säger Ida Amren, som är anställd på Fiesta Eksjö och allt i allo i stadsfestens alla förberedelser. Hon är själv inflyttad Eksjöbo från Stockholm.
För Håkan Waxegård blev satsningen på en stadsfest en positiv upplevelse, som gav mersmak.
- Allt tar alltid längre tid än man tänkt sig men här i Eksjö var det tvärtom. Här fick vi med oss alla, säger Håkan Waxegård nöjt.
Och Stadsfesten som blev resultatet blev succé och utsålt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om