Mest nöjda med vården i hela landet

Invånarna ger fortsatt höga betyg till vården i Region Jönköpings län. Faktum är att man har högst förtroende för vården i hela landet.

Eksjö/Mariannelund2015-01-31 05:06

De senaste årens goda omdömen om vården i Jönköpings län fortsätter. Iallafall om man ska tro de nästan tusen slumpvalt utvalda personer som intervjuats.
Undervisningen visar att länsborna har mer förtroende för vården och är mer nöjda med tillgång och utbud än vad man är någon annanstans i landet
- Vårdbarometern vänder sig till alla invånare i länet och används av alla landsting och regioner, vilket gör den till en bra måttstock på hur invånare uppfattar vårdens kvalitet, anser regiondirektör Agneta Jansmyr.

Mest förtroende
73 procent av invånarna har mycket stort eller ganska stort förtroende för hälso- och sjukvården. Ett bättre resultat än i tidigare mätningar och den högsta andelen i landet. Förtroendet för vårdcentralerna är också högre än någon annanstans i Sverige och har ökat jämfört med 2013.
- Det är positivt, eftersom primärvården är basen för regionens hälso- och sjukvård. Det visar att vårdcentralerna är bra på att utveckla verksamheten och möta patienternas behov, menar Agneta Jansmyr.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om