Micaela sjunger i Karlshamn

Hela huset fullt med idolbilder och så många autografer att hon för länge sedan tappat räkningen. Micaela Brodd, 14, satsar helt på musiken och har till och med ett eget dressingroom. I dag sjunger hon i Lilla Song Contest i Karlshamn.

Micaela Brodd, 14, deltar i Lilla Song Contest i dag. Här är hon hemma i sitt dressingroom där hon brukar förbereda sig för talangjakterna. På väggen hänger affischer och autografer från kändisar. Foto: Rebecca Carlsson

Micaela Brodd, 14, deltar i Lilla Song Contest i dag. Här är hon hemma i sitt dressingroom där hon brukar förbereda sig för talangjakterna. På väggen hänger affischer och autografer från kändisar. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-07-21 04:25

14-åriga Micaela Brodd står i dörren till familjens hem på Gärdesgatan i Mariannelund. Hon har varit sjuk och är ännu inte helt bra i halsen.
Men hon ska ändå sjunga i Lilla Song Contest 2007 i dag i Karlshamn.
- Mina kompisar sa direkt: "Det är ju inte bra att du blivit sjuk nu, du som ska sjunga". Men nu mår jag bättre och det ska förhoppningsvis gå bra, säger hon och går före in i huset.

Det märks direkt att det inte är vilken 14-åring som helst som bor här.
Här bor en målmedveten tjej som tidigt har bestämt sig för att det är sångerska hon ska bli och trots att konkurrensen är hård så ger hon allt.
Micaela var åtta år när var med i sin första talangjakt.
Då sjöng hon Hannas "I min rosa helikopter" på torget i Mariannelund och vann då både tävlingen och Mariannelundsbornas hjärtan.
Tävlingen gav mersmak och som nioåring började hon åka runt på alla talangjakter hon hörde talas om.
Mest har det blivit tävlingar i Småland, vilket syns på diplomen och bilderna på väggarna i hennes rum.

Där finnas minnen från Virserums Musikdagar, talangjakter i Eksjö, Allsångskvällar i Källängsparken i Vimmerby och från spelningar i Storebroparken.
Men Micaela har även sjungit i Malmö och Stockholm och i dag uppträder hon alltså i Karlshamn.
Det är tredje gången som Lilla Song Contest i Karlshamn genomförs. Det har blivit en av de professionellt etablerade talangjakterna i södra Sverige för ungdomar mellan nio och 15 år.
Tävlingen sågs förra året av cirka 5 000 personer.
Micaela är en av totalt tio från hela landet som utsetts att vara med i finalen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om