Mini-invigning för skolelever

I måndags flyttade högstadieeleverna in i sin nyrenoverade länga på Furulundsskolan i Mariannelund. - Det är ljust och trevligt. Innan hade vi stora rum men nu har de gjort många små grupprum istället, säger Teodor Berggren.

Teodor Berggren och Ebba Norén tycker det är roligt nu när de äntligen fått flytta in i de nyrenoverade lokalerna.

Teodor Berggren och Ebba Norén tycker det är roligt nu när de äntligen fått flytta in i de nyrenoverade lokalerna.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-03-01 05:07


Det har nästan gått två år sedan renoveringen började på Furulundsskolan i Mariannelund. Och i måndags hade det äntligen blivit dags för eleverna på högstadiet att flytta in i sina nyrenoverade lokaler.
- Förra helgen flyttade vi in det mesta i lokalerna och under veckan har eleverna fått hjälpa till att packa upp lite saker, säger Ann-Charlott Svensson, lärare.
I måndags fick eleverna börja med att välja vilka skåp man ville ha.
- Det var nästan tävling om vem som skulle ha under respektive överskåp, säger Ebba Norén, som går i klass åtta.
Under veckan har eleverna fått bo in sig i de nya lokalerna. Teodor Berggren som går i nionde klass, säger att det var svårt att hitta till att börja med.

Små rum
Tidigare har det varit ganska stora rum i byggnaden men nu efter renoveringen har man satt upp väggar, vilket gjort att man har fått fler små rum.
- Det är så skönt att äntligen komma hit. Det är trevligt och ljudnivån är mycket bättre nu, säger Ann-Charlott Svensson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om