Minnena fortsätter spöka 23 år efter bankrånet

Två maskerade rånare rusade in i det lokala bankkontoret i Bruzaholm 1983, och hotade banktjänstemannen med en revolver. Än idag spökar minnena efter denna fruktansvärda upplevelse, 23 år senare.

En artikel i Vimmerby Tidning om bankrånet i Bruzaholm 1983.

En artikel i Vimmerby Tidning om bankrånet i Bruzaholm 1983.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2006-11-28 07:55

I måndags kväll förra veckan hittades en revolver i en sjö vid Mockfjärd, och det visade sig vara samma vapen som använts vid bankrånet i Bruzaholm, i september 1983.
Detta vapen kan även vara intressant i Palmeutredningen. Varje gång som nya uppgifter kommer fram om detta rån, rivs minnena upp hos Eva-Britt Drott från Mariannelund, som var ensam på banken den där dagen.
Hon arbetade då på bankkontoret i Mariannelund. Eva-Britt hade bara hoppat in tillfälligt i Bruzaholm för en som var sjuk, när två maskerade rånare rusade in i det lokala bankkontoret och med yxa slog sönder glaset som skulle se till att ingen kunde ta sig över till kassan.
Glaset gick sönder, men detta var bara ett skrämselmoment tror Eva-Britt. Rånaren med revolvern i handen hoppade samtidigt över skyddsglaset och lyckades på så sätt få med sig en stor summa pengar. På den tiden var det enmans kontor på Bruzaholms bank.
Eva-Britt berättar nu själv om hur rånet satte spår i hennes liv, om hur hon alltid hållt tankarna kring händelsen för sig själv och hur hon än i dag kan känna misstänksamhet och rädsla.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om