Mira sköt sin allra första älg

Mira TimotiŽc fick lägga ner sin första älg bara någon minut efter att hon kommit till sitt pass. Ett pass som hon tidigare i år byggt upp själv.

Mira TimitiŽc är mycket stolt eftersom hon skjutit sin första älg och det var också hon som sköt lagets första älg för i år. Det var en sex-taggare på cirka 200 kilo.

Mira TimitiŽc är mycket stolt eftersom hon skjutit sin första älg och det var också hon som sköt lagets första älg för i år. Det var en sex-taggare på cirka 200 kilo.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-10-09 06:14


I Pauliström Jaktvårdsklubb finns det 18 män och en kvinna. Och det var kvinnan i laget som fick äran att lägga ner den första älgen för året.
Och för henne var det även första gången som hon sköt en älg.
Mira tog jägarexamen förra våren.
- Det var mina barn som gav det till mig i 60-års present. Jag har alltid varit intresserad av jakt. Varje år har jag varit med min man ut på pass. Men i år fick jag mitt eget pass, säger Mira TimotiŽc.
Mira hade precis hunnit sätta sig till rätta i jaktpasset när hon fick se älgtjuren komma i skogen. Hon la an bössan och tryckte av. Den sex-taggiga tjuren föll som en fura och blev liggandes.
- Det var kul att få skjuta en älg. Tidigare har jag skjutit några vildsvin och jag tänkte att det är väl ungefär samma sak att skjuta en älg. Men oj så stor den var, säger hon.
Jaktlaget hade bestämt att de skulle gå ut vid nio tiden på morgonen men av någon anledning delade gruppen upp sig tidigare och begav sig ut till sina posteringar.
- Det var ju tur för mig, hade vi kommit senare hade jag kanske inte fått skjuta just denna älg, säger Mira och skrattar.
Älgtjuren hade väldigt fin krona, det blir något för Mira att sätta upp hemma på väggen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!