Mirjam hemma från Afrika

Mirjam Möller är uppvuxen i Mariannelund. Hon är 24 år och när hon hade slutat gymnasiet flyttade hon till Stockholm. Hon skulle inom kort påbörja sin vidareutbildning - ekonomi. Men tre veckor innan skolan skulle börja ändrade hon inriktning.

Här är en del av Mirjams familj i byn Bafumen.

Här är en del av Mirjams familj i byn Bafumen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-12-29 05:06


- Jag har alltid varit intresserad av språk och när det bara var tre veckor kvar till skolstarten ändrade jag mig. Jag ville inte läsa ekonomi, jag ville läsa om språk så jag började läsa allmän språkvetenskap istället, säger hon.
Familj och vänner tyckte att det var ett lite konstigt val eftersom hon varit så inriktad på att läsa ekonomi.
Men valet var Mirjams och hon påbörjade sin utbildning. Efter tre år var utbildningen avklarad men hon ville lära sig mer.
- Jag sökte till en högskola i Göteborg och kom in, jag började läsa afrikanska språk. Efter ett år var den utbildningen klar.
Hon hade inte mer än hunnit avsluta sina studier förrän organisationen Folk & Språk hörde av sig till henne. (Folk & Språk är den svenska grenen av den internationella organisationen Wycliffe). Hon fick då förfrågan om hon ville åka till Afrika och hjälpa till med att lära/ undervisa i minoritetsspråk.

Klart jag skulle åka
- Det fanns inget tvivel om den saken. Jag tackade självklart ja.
För Mirjam var det inte första gången hon besökte Afrika. Hon hade tidigare varit med som elev när Furulundsskolan arrangerade en resa dit, men det var 2001.
- Den resan gav mig jättemycket intryck och jag tycker att det är en spännande kultur. 2009 åkte jag tillbaka till Afrika - då skrev jag min c-uppsats i allmän språkvetenskap. Året därefter åkte jag på en missionsresa till Etiopien och 2011 åkte jag till Tanzania och gjorde min magisteruppsats.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om