Misshandlad tre gånger

En man med anknytning både till Eksjö och Bruzaholm från Bruzaholm har dömts till fängelse för en serie av brott. Mannen dömdes i Linköpings Tingsrätt för rattfylleri, tillgrepp av fortskaffningsmedel, misshandel, olovlig körning och narkotikabrott i Österbymo i november.

En man från Bruzaholm får fängelse för upprepande brott. Vid tre tillfällen har han misshandlat sin flickvän. Foto: TT

En man från Bruzaholm får fängelse för upprepande brott. Vid tre tillfällen har han misshandlat sin flickvän. Foto: TT

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-12-30 09:00

Mannen förnekar misshandel och olaga hot mot en kvinna i Österbymo som han hade en relation med men erkände delar av händelsen.

Mannen hade tidigare varit våldsam mot kvinnan och i början av november var det dags igen. Allt började med att mannen började smeka hennes hals men då hon kände sig obekväm med det ryckte hon bort hans hand. Det resulterade inte i ett accepterande från mannens sida. I stället blev mannen i 25-årsåldern riktigt arg. Han började skrika okvädningsord mot henne och tog strupgrepp på henne.

Mannen menar att han tog tag i kvinnans nacke och öron, inte ett strupgrupp och han gjorde det för att påkalla hennes uppmärksamhet.

Kvinnan beskriver att han höll fast hennes handleder och puttade henne så hon slog i huvudet i en fönsterkarm. Han ska enligt kvinnan ha tagit flera strupgrepp på henne och slagit henne med öppen hand.

Ännu argare

I tumultet började en granne spela musik för att markera att man hört bråket. Något som gjorde mannen än mer arg.

I stället var det en annan granne, en före detta Mariannelundare, som tog saken i egna händer och avbröt misshandeln. Hon knackade på dörren tills mannen öppnade och konfrontera honom.

Mannen argumenterade emot men lämnande platsen medan kvinnan togs omhand.

Mannen letade upp bilnycklar som han visste låg i en brevlåda. De tillhörde kvinnans mamma. Han körde iväg med bilen men återvände efter en stund. Själv hävdar han att det var för att han skulle ladda mobilen.

Något besvärande i fallet är dock att mannen tog bilen olovandes. Han saknade även körkort och hade dessutom använt narkotika som fanns kvar i blodet.

Den nu dömde mannen förekommer sedan tidigare under nio avsnitt i belastningsregistret. I början på 2016 dömdes han för två fall av misshandel, ofredande och narkotikabrott till skyddstillsyn och samhällstjänst. I början av september kom skyddstillsynen att undanröjas på grund av misskötsamhet. Påföljden bestämdes till två månaders fängelse. Han blev från det villkorligt frigiven med återstående strafftid på 20 dagar men redan i oktober dömdes han för misshandel i två fall och narkotikabrott. Sedan i november avtjänar han detta straff men bara tre dagar innan dess ådrog han sig ny tid bakom gallret på grund av händelsen i Österbymo där han dömdes till fängelse för rattfylla, ringa narkotikabrott, misshandel, tillgrepp av bilen och olovlig körning.

Han ska även betala ett skadestånd till kvinnan som han misshandlade på 22 500 kronor. Det är tredje gången inom en begränsad tid han döms för misshandel av samma kvinna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om