Mobbarna får byta arbetsplats

Den psykosociala arbetsmiljön på Eksjö Stadsbibliotek har gjort att Eksjö kommun nu skiljer medarbetare åt för att få en bättre situation. Mobbarna har fått flytta från arbetsplatsen.

Eksjö/Mariannelund2012-11-17 05:06

Arbetssituationen på Eksjö Bibliotek har varit påfrestande i ett antal år.
När en anställd som tidigare varit chef slog larm om mångårig mobbing och att inte Eksjö kommun tog tag i problemet fick han i stället erbjudande att jobba inom hemtjänsten eller 18 månader hos företaget Antenn. Annars riskerade han uppsägning.
På Facebook bildades en stödgrupp till förmån för den anställde, vilken snabbt fick igång en diskussion kring kommunens agerande och skyldighet som arbetsgivare.
Anställda vittnar bland annat om att de mått dåligt att gå till arbetsplatsen.

Bytt jobb
Flera har de senaste åren valt att byta jobb eller tvingats sjukskriva sig på grund av arbetsmiljön.
Någon har också gått i pension i förtid.
Enligt de drabbade har inte kommunen gjort något för att förändra situationen.
- Den psykosociala arbetsmiljön vid den aktuella arbetsplatsen har under en längre tid varit mycket ansträngd. Detta har fått en stor personalomsättning och sjukskrivningar som följd. Som arbetsgivare har Eksjö kommun vid olika tillfällen vidtagit ett flertal åtgärder för att komma tillrätta med situationen, men tyvärr har de inte varit kraftfulla nog för att leda till någon avgörande förbättring, säger kommundirektör Stefan Elm.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om