Mohamed fotograferar svensk natur

"Jag har träffat väldigt fina vänner här."

Mohamed Sharab tillsammans med Sören Andersson i Ingatorps fotoklubbs lokal.  Foto: Elin E Elmström

Mohamed Sharab tillsammans med Sören Andersson i Ingatorps fotoklubbs lokal. Foto: Elin E Elmström

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-12-12 08:23


- Sverige inspirerar mig, naturen, husen, fåglarna och djuren, berättar Mohamed Sharab i Ingatorps fotoklubbs lokal. Imorgon är det dags för hans första utställning men i övrigt är hans framtid i Sverige oviss.

Imorgon ställer asylsökande Mohamed Sharab ut sina fotografier ut församlingshuset i Ingatorp. På bilderna syns småfåglar, kor, ekorrar, småländska landskap och kyrkan i Ingatorp. Det är den svenska naturen som inspirerar Mohamed till att fotografera.

- Jag tittar på färgerna, fåglarna och djuren och känner frid. Jag började med fotografering för jag ville berätta för alla hur det känns. Jag känner det från hjärtat och jag vill att alla ska få känna trygghet genom att titta på vackra fotografier. Bilderna talar till mig, de ger mig kraft och styrka att fortsätta framåt och att känna kärlek.


För sju månader sedan kom Mohamed till Sverige med sin fru och fyra barn. Han har på egen hand lärt sig svenska med hjälp av datorn och barnkanalen på tv. På hjälper dagarna han till som tolk på folkhögskolan i Mariannelund. För tre månader sedan upptäckte han glädje i att fotografera. På Ingatorps fotoklubb hörde de talas om att det fanns en asylsökande med talang för foto. De tog kontakt med Mohamed och redan nu i sammanband med Ingatorps julmarknad vissas ett 40-tal av bilderna upp.

- Vi fick höra att det var en asylsökande som var intresserad av foto och som plåtade allt han såg, berättar Sören Andersson från Ingatorps Fotoklubb. Vi bjöd in honom till ett av våra månadsmöten och där visade han massa bilder. Så vi kände att det skulle vara kul att göra något av det.

- Jag har träffat väldigt fina vänner här som vill hjälpa mig, menar Mohamed. De tar min hand och hjälper mig att nå ut med budskapet.

Läs mer i lördagens papperstidning

Mohamed visar upp fotografier med tema fåglar.
Mohamed visar upp fotografier med tema fåglar.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om