Mördad kan ha förväxlats

En tidigare Mariannelundsbo kan ha varit den som träffade Nässjöparet sist av alla innan de mötte sin baneman i söndags eftermiddag. Personen träffade paret strax innan mannen hittades mördad och kvinnan svårt skadad.

Eksjö/Mariannelund2013-02-07 07:30

Det var en granne som undrade om allt stod rätt till i villan och som larmade polis vid 17-tiden på söndagseftermiddagen. Denne hade ringt på hos paret men ingen öppnade.
När en polispatrull kom till platsen gjorde poliserna en makaber upptäckt. Mannen var mördad och kvinnan mycket svårt skadad. Enligt uppgifter i Aftonbladet ska det ha handlat om en ren avrättning. Mannen sköts då han öppnade dörren. Kvinnan hittades längre in i huset.

Bekant
I början var det oklart när dådet hade skett men minst en person, en före detta Mariannelundsbo, träffade paret strax innan de hittades.
Personen ifråga har under ett flertal år haft anknytning till den aktuella gatan och kände det drabbade paret väl då de hade gemensamma intressen i bostadskvarteret men också privat.

Sista som såg
På söndagseftermiddagen hade personen ifråga ett ärende till en annan villa på gatan.
När denne var på väg därifrån såg personen den nu mördade mannen som samtalade med en annan man. Den tidigare Mariannelundsbon stannade till för att prata och klev även in i parets hall för att växla några ord med både kvinnan och mannen.
- Allt ska då ha verkat normalt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om