Morddömd åtalas för misshandel

En 56-årig, tidigare livstidsdömd man, från landsbygden kring Mariannelund åtalas vid Eksjö Tingsrätt för misshandel av sin flickvän.

Eksjö/Mariannelund2012-01-04 07:19

56-åringen har en lång bana av brottslighet bakom sig.
Bråk om en kvinna ledde till att han den 8 oktober 1997 sköt en 35-årig man från västkusten med ett hagelgevär. Det skedde på en ödslig skogsväg mellan Karlstorp och Pauliström.
Den skjutne mannen lämnades kvar att förblöda. Han hittades ett par dagar senare av en tillfällighet av folk som var i området och arbetade.

Livstid
56-åringen var bekant med offret och togs i ett tidigt skede in till förhör. Efter några dagars förhör erkände han mordet. Han dömdes senare till livstids fängelse för mord.
Efter domen vistades 56-åringen på olika anstalter.
Det har under åren ansetts av Kriminalvården att han skött både sig och sina permissioner ganska bra, samtidigt som man sett att han arbetat med sina tidigare missbruksproblem.

Inte tillräcklig insikt
2008 ansökte mannen att få sitt livstidsstraff tidsbestämt. Rättsmedicinalverket bedömde i sin utredning att det var "medelhög" risk att han återföll i allvarlig brottslighet om han frigavs.
Mycket av hans tidigare brottslighet var alkoholpåverkad och vid dödsskjutningen i Karlstorp var han också onykter.
Rättsmedicinalverket ansåg då att han inte hade tillräckligt stor insikt om sina alkoholproblem och att han underskattade riskerna med sitt drickande.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om