MORDET I MARIANNELUND: Döda kvinnan utsatt för kraftigt våld – hade barn

Larmet kom till polis och räddningstjänst vid klockan 13.30 på söndagen. Strax därefter stod det klart att en kvinna i 25-årsåldern hittats död på ett asylboende i Mariannelund. Polisen har gripit en man i samma ålder, och tagit honom till Eksjö för förhör.

Foto: Micael Rundberg

Eksjö/Mariannelund2016-06-26 16:09

Den unga kvinnan, som enligt polisuppgifter ska ha varit i 25-årsåldern, hittades avliden i ett rum i en av de små sidobyggnaderna på baksidan av själva huvudbyggnaden på tomten.

En man i samma ålder som kvinnan frihetsberövades kort därefter av polis, och togs till förhör på polisstationen i Eksjö.

Obekräftade uppgifter från en insatt källa till vår tidning talar om att den frihetsberövade mannen ska ha varit kvinnans make.

Från polisiärt håll är det bekräftat att kvinnan hade barn.

Kraftigt våld

 Den nu avlidna kvinnan har enligt polisen utsatts för kraftigt yttre våld. Därför lyder brottsrubriceringen, som polisen nu jobbar vidare med, mord alternativt dråp.

Polis, räddningstjänst samt ambulans har varit på plats vid asylboendet i Mariannelund  – där det till stor del bor familjer med barn – under hela eftermiddagen.

Vid 17.30-tiden anlände polisens tekniker från Norrköping för att om möjligt kunna säkra eventuell teknisk bevisning. Även personal från socialen i Eksjö är på plats i Mariannelund.

Läs mer om händelsen i Mariannelund här
Lasse Johansson, presstalesman Polisen Jönköping.
Lasse Johansson, presstalesman Polisen Jönköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om