Mordhotad efter besök i Mariannelund

Författaren Koh Tararith, som nyligen besökte Mariannelund och FOLK -08, har blivit mordhotad. - Vi har skickat information till människor i vårt nätverk i Kambodja, så de har vetskap och om möjligt kan agera. Men hur? Det krävs klokskap och försiktighet, säger Anna Mellergård, Internationell kultursamordnare.

Kho Tararith, författare från Kambodja, blev mordhotad efter sitt besök i Mariannelund. Foto: Rebecca Carlsson

Kho Tararith, författare från Kambodja, blev mordhotad efter sitt besök i Mariannelund. Foto: Rebecca Carlsson

Foto:

Eksjö/Mariannelund2008-08-08 06:19


Författaren Koh Tararith från Kambodja berättade nyligen på Kafé Kaim om det arbete han utför genom organisationen Nou Hach.
Det var en liten intresserad skara människor som hade förmånen att få lyssna till en mycket klok och beundransvärd människa.
- Nu när han har blivit mordhotad oroar vi oss naturligtvis för vad som ska hända. Situationen i Kambodja är betydligt svårare än folk i väst i allmänhet känner till, säger Anna Mellergård, som är en av arrangörerna till Folk-08 - det kulturprojekt som arrangerade författarbesöket på Kafé Kaim.
Man misstänker nu att någon har hackat sig in i Koh Tarariths egen mejlbox och på några få rader hotat att döda honom.
Han har tidigare varit skuggad och han vet att någon har varit inne i hans lägenhet och sökt efter information. En god vän till Koh Tararith, som också arbetar för yttrande- och tryckfrihet, dödades på öppen gata för något år sedan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om