Möte för att få fram fler turistbäddar

Det råder brist på bäddar för turister i Mariannelund med omnejd inför sommaren. Med anledning av detta anordnas nu ett informationsmöte för privatpersoner som har intresse av att exempelvis starta bed and breakfast eller hyra ut stugor.

Spilhammars Camping är ett av de största turistboendena i Mariannelundstrakten.

Spilhammars Camping är ett av de största turistboendena i Mariannelundstrakten.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-04-01 14:35


Mariannelunds två största turistboenden, Solhöjden och Kullagården, är sedan en tid tillbaka asylboende. Det innebär att orten nu står inför problemet att inte kunna erbjuda turisterna någon sovplats i sommar.

- Under andra hälften av 2015 sökte fler människor än någonsin skydd i Sverige. På grund av ett stort behov av boenden för de asylsökande fungerar idag ett flertal av de anläggningar i kommunen som tidigare varit turistboenden nu som asylboenden. Vi ser absolut inget fel i detta men vi behöver samtidigt få fram fler turistbäddar, säger Marcus Axelsson, Sektorschef tillväxt- och utvecklingskontoret i Eksjö kommun.

Kommunen kommer nu, tillsammans med Emilkraften i Mariannelund, att bjuda in till ett informationsmöte där olika tjänstemän finns på plats för att informera om hur man gör för att starta bed and breakfast eller vilka tillstånd som krävs för att hyra ut en stuga.

- Det här mötet vänder sig till allmänheten och framförallt personer som är intresserade av att se vilka möjligheter som finns att erbjuda turistbäddar. Målet med mötet är ju att vi ska kunna få fram fler bäddar att erbjuda turister i Mariannelund, säger Marcus Axelsson.

Läs mer i fredagens papperstidning

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om