Möte kring framtiden

I eftermiddag samlas en rad företrädare för verksamheter och myndigheter i Mariannelund för att diskutera hur man ska gå vidare efter gruppvåldtäkten som skakat om samhället. Bland annat finns förhoppning att bilda en effektiv arbetsgrupp, som ska arbeta med de idéer som finns.

Eksjö/Mariannelund2011-12-13 07:22

Stämningen i Mariannelund, efter en ganska lugn höst, har åter igen blivit påfrestande efter gruppvåldtäkten på ett asylboende.
- Människor är ledsna, säger Birgitta Johansson, företagare i Mariannelund.

Tillsammans
Nu tas initiativ till att försöka bygga broar och göra ett gemensamt vägval, som främjar samhället och dess invånare.
Förra veckan arrangerades ett öppet hus med Migrationsverket där flera företrädare för orten samlades för att samtala och diskutera.
Också några enstaka flyktingar kom för att tala om hur oerhört ledsna de var för det som inträffat.

Rädsla
Gruppvåldtäkten har fått asylsökande att hålla sig borta från centrum och barn höll sig inledningsvis hemma från skolan. Till Emilkraftens möten var det stort manfall under förrra veckan, samtidigt som främlingsfientliga krafter markerat sina åsikter med banderoller och flygblad.

Möte
Gemensamma krafter från föreningar och verksamheter i Mariannelund har tagit initiativ till ett möte i Mariannelund i eftermiddag. Vid detta ämnas diskutera vad man kan göra gemensamt för att underlätta för de asylsökande och samtidigt gynna samhället.
Gruppvåldtäkten har visserligen lett fram till det akut tillsatta mötet men då den är ett polisiärt ärende är den händelsen inte aktuell att diskutera.
I stället kommer mötet handla om hur man kan göra situationen i samhället bättre än i dag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om