Motorcyklar och våfflor

Ett par kilometer utanför Karlstorp ligger byn Husnäs. Där finns en alliansförsamling med bara åtta medlemmar. Trots att de är så få utför de ändå underverk. Varje år skänker de många tusen kronor till Tjernobylbarnens vänner genom att erbjuda motorcykelåkning på Mc-våffel-dagarna och marknader.

Ida och Wincent Thalin, stadiga besök varje år och och så även i år. Här får de åka med Eiron Thydén.

Ida och Wincent Thalin, stadiga besök varje år och och så även i år. Här får de åka med Eiron Thydén.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-07-23 06:30


För fem år sedan målades församlingens missionshus om. Under den tiden hann de se att det var väldigt mycket motorcyklar som for fram och tillbaka på vägarna. Där fick de idén till att anordna två välgörenhetsdagar som kallades för Mc-våfflor.
Tre män i församlingen hade själva motorcykelåkningen som stort intresse och är med i mc-klubben Holy Riders.
Syftet med dessa två dagar var att det skulle bjudas på våfflor samtidigt som besökarna kunde få åka sidovagn för endast 20 kronor. Alla intäkter gick sedan till Tjernobylbarnens vänner.
I lördags var det återigen dags att åka motorcykel och äta våfflor vid missionshuset. I år, liksom i fjol, var det en dag istället för två. Det höll dock inte besökarna borta. Under förra årets Mc-våffla kom över 200 personer. Eiron Thyden är en av dem i församlingen som är med och kör turerna med sin motorcykel.
- Jag har kört motorcykel och sidovagn i över tio år och det är lika roligt än, berättar han.
Under sex av lördagens timmar åts det våfflor och kördes turer, som under de tidigare timmarna hade lockat mer än 60 personer. Men det blev mer under de resterande timmarna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om