Musikalen Oliver gick back

Budgeten för musikalen Oliver som sattes upp i ishallen i Eksjö och ABF låg på åtta miljoner kronor. Enligt obekräftade uppgift ska hälften av biljetterna ha förblivit osålda.

Så här såg det ut när Oliver Twist (Olliver Sand) träffade ärkeskurken Fagin (Magnus Borén) första gången. Bild från Musikalen Oliver i Eksjö. Foto: Arkivbild

Så här såg det ut när Oliver Twist (Olliver Sand) träffade ärkeskurken Fagin (Magnus Borén) första gången. Bild från Musikalen Oliver i Eksjö. Foto: Arkivbild

Foto:

Eksjö/Mariannelund2007-07-18 07:29

36 föreställningar visades av ABF:s i Jönköpings läns satsning Oliver och enligt uppgift skulle det ha lockat 12 000 personer.
Det är förstås mycket för att vara på ett så litet ställe som Eksjö.
- Jag tycker det har varit en dundersuccé. Vi har uppfyllt alla projektmål som vi har haft. Vi har satsat från starten och många har genom projektet blivit vänner för livet, säger regissören Gunnar Forsell.
Han säger att han är mycket nöjd med Oliver och att det varit en fantastisk föreställning.
- Publiken gick därifrån chockade över hur fint det var. Skådespelarna spelade verkligen ut.
Trots det ska det enligt uppgift ha behövt komma minst 20 000 personer för att få det att gå runt ekonomiskt för ABF.
I augusti släpps slutrapporten som visar exakt hur mycket musikalen har gått back. Innan dess går det inte att svara på hur mycket pengar det rör sig om och Annica Gustafson, ekonomi- och personalchef på ABF, befinner sig för tillfället utomlands. Oliverprojektet sysselsatte 150 amatörskådespelare i olika åldrar. Amatörskådespelarna, snickeri- och skräderiet har alla arbetat ideellt.
Bara ett 30-tal personer har avlönats. Det var bland annat proffsskådespelare, maskörer och kostymörer.
Trots en ekonomisk förlust för Oliver så pratas det redan om ett liknande projekt.
- När vi fått ett vettigt avslut på Oliver så blir det nog något liknande, säger Gunnar Forsell och tillägger att han själv skulle tycka att det vore roligt om det blev en ny musikal.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om