Musikkvällar på Museigården

Eksjö Museum och Turistbyrå offentliggör de medverkande på årets Musik på Museigården i Eksjö i sommar. Tillfrågade att medverka var bland annat Lill-Babs.

Kulturchef Thomas Hanzén med programmet för Musik på Museigården i Eksjö i sommar som nu offentliggjorts. Foto: Ivonne Svahn

Kulturchef Thomas Hanzén med programmet för Musik på Museigården i Eksjö i sommar som nu offentliggjorts. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2018-04-12 00:00

Den genuina stämning som uppstår inne på den lilla Musiegården ger evenemanget en speciell känsla och tillhör liksom kultur- och sommarkvällarna i Eksjö.

Traditionen med sommarunderhållning är sålunda bokad också 2018. Lika givna som artistkvällarna är allsångskvällarna med dragspelsklubben Knekten. De inleds den 28 juni och fortsätter den 5, 12 och 19 juli. Dessa kvällar har fri entré.

- Det är trevliga kvällar med mycket folk, säger kulturchef Thomas Hanzén.

Lill-Babs

I planeringen inför artistkvällarna berättar Thomas Hanzén att man faktiskt försökte få Lill-Babs till Eksjö i sommar.

-Vi hade initialt med Lill-Babs som förslag. Men det gick inte. Och det ser vi ju hur det gick, säger han med anledning av hennes bortgång nyligen.

Förra året kom Lill Lindfors till stadsfesten och Eksjö Museum och turistbyrå hade gärna sett henne på Musik på Museigården i sommar.

Men en annan bokning fanns i närheten, vilket visat sig vara i Ingatorp. Här fick man faktiskt backa från sin bokning av Lill Lindfors förra året då Eksjö låg för nära. Nu blev det tvärtom.

Arrangörerna till Musik på Museigården har tät kontakt med Fiesta Eksjö så stadsfesten inte har samma artisttankar.

Hårdrock

Musik på Museigården inleds med Eksjös egna tjej- och hårdrocksband Black Diamonds den 3 juli.

- Det är väldigt skoj att ha med ett lokalt band och roligt att det dessutom är ett tjejband, säger Thomas Hanzén.

Veteranerna The Spotnicks som funnits på arenan sedan 1961 underhåller den 10 juli innan det är dags för en verklig sommarartist med Cajsa-Stina Åkerström den 17 juli.

The Eminent East Coast Dixie Stompers har underhållit i stort sett varje år i Eksjö men det har varit en fristående aktivitet medan de nu lyfts in i programmet den 24 juli, vilket också är den sista allsångskvällen.

En liten ändring blir det från tidigare år när det gäller artistkvällarna.

De börjar något tidigare på kvällen, efter allmänhetens önskemål.

Orsaken är att många i publiken önskar hinna hem till tv-soffan för att även hinna se Allsång på Skansen. En korrigering med en halvtimme gör det möjligt för många besökare.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om