Mycket större intresse än i riket

Kyrkovalet kallas ibland det glömda valet men i Ingatorp och i Mariannelund passade många kyrkomedlemmar på att lägga sin röst. I Hässleby röstade 22,5 procent av medlemmarna och i Ingatorp kom siffran att bli hela 28,2 procent. Fantastiska siffror om man jämför med riket.

Eksjö/Mariannelund2009-09-22 06:34

Vallokalerna i Ingatorp och i Hässleby höll öppet en stor del av söndagen så att alla som ville gavs möjlighet rösta. Ett antal, som aldrig annars har röstat i kyrkovalet, tog sig den här gången till vallokalerna.
I Hässleby röstade 15 procent vid förra kyrkovalet. Nu blev det 22,5 procent. I Ingatorp var man uppe i 21,3 procent vid förra valet men i år blev det hela 28,2 procent. Det kan jämföras med riket (kyrkomötet) där 11,8 procent röstade, vilket var en nedgång med 0,2 procent.

Engagerade
- Det är ett väldigt bra resultat i Ingatorp och i Hässleby. Det är en mycket bra uppslutning, för det är få församlingar som kommer upp till 20 procent. Det menar Anders Karlsson på Linköpings Stift, som varit kontaktman för församlingar under valproceduren.
Att Ingatorp-Bellö och Hässleby-Kråkshults församlingar och pastorat, slås ihop vid nyår till en enhet ökade intresset för valet.
292 av de de 1 297 röstberättigade röstade i Hässleby.
Mest var de intresserade att rösta i valet kring det lokala pastoratet men många passade även på att lägga sin röst på stifts- och riksnivå.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om