När utvecklingen sätter fart

Filmbyn Småland står i startgroparna och till sommaren är besöksmålet ett faktum. Något som hela bygden kan dra nytta av då det behövs både aktiviteter och boenden. Eksjös näringsbolag tycker därför att ”just nu” är en bra tid att förverkliga idéer.

William Lehmus, affärsutvecklare eksjo.nu, Joel Davidsson, Science Park Jönköping och näringslivschef Marie Brask, hoppas fånga upp nya företagsidéer i Mariannelund. Foto: Ivonne Svahn

William Lehmus, affärsutvecklare eksjo.nu, Joel Davidsson, Science Park Jönköping och näringslivschef Marie Brask, hoppas fånga upp nya företagsidéer i Mariannelund. Foto: Ivonne Svahn

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-11-17 16:00

- Både eksjö.nu och näringslivsavdelningen jobbar i hela kommunen och jag kan inte tillräckligt nog uttrycka hur viktigt Mariannelund är. Det är jätteviktigt att vi är en hel kommun, säger näringslivschef Marie Brask.

Att det finns idéskapare och eldsjälar i Mariannelund har förverkligandet av Filmbyn Smålands visat.

- Vi vet helt klart att Filmbyn kommer att dra mycket folk, säger hon.

Men Marie Brask anser att det är viktigt att bygga på med mer och hon anser att det är viktigt att börja nu.

- Mariannelund är en driven bygd och det startas saker hela tiden, säger hon.

Under veckan besökte hon, affärsutvecklare William Lehmus och Joel Davidsson från Science Park i Jönköping, Mariannelund för att svara på frågor, fånga upp idéer och utveckla tankar kring nya idéer.

En första gång där det kanske inte var rusning av av folk, men ändå en aktivitet som kommer att följas upp av flera.

Mer behövs

Filmbyn Småland byggs just nu och det kan gynna andra verksamheter och kan vara en stor chans för det övriga näringslivet. Det behövs både aktiviteter och mer boenden.

- Har man en dröm kanske läget att starta är nu. Vi har bjudit upp till dans, säger hon.

William Lehmus välkomnar alla som har idéer eller frågor.

- Det är bättre att ringa oss än att inte ringa alls. Man kanske behöver bolla idéer, ha ett tillstånd från kommunen, hitta nätverk. Jag kan matcha ihop med myndigheter, hjälpa till att hitta kapital och hitta samarbetspartners.

De hoppas kunna uppmuntra de som har idéer att gå vidare med sina tankar.

- Jag har en hel del fina kontakter som är intresserade att vara med när utvecklingen tar fart, säger Marie Brask utan att vilja gå in i mer detalj.

- Besöksnäringen finns och det finns folk utifrån som tittar på möjligheter kring utvecklingen i Mariannelund. Då borde vi också göra det, säger hon.

På fredag kör eksjö.nu ett after work i Mariannelund för att diskutera möjligheterna. Kvällen riktar sig till de som redan har ett företag.

- Vid tidigare näringslivslunch kom det fram att företagare ville träffas för att diskutera Filmbyn, vad man kan göra, vilka samarbetsmöjligheter som finns och att spåna fram nya idéer. Vårt fokus är utveckling och jag vet flera som har idéer som inte kommit igång. Nu är det tillfälle att kika på de idéerna, säger Marie Brask.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om