Nationaldagsfirande och tjugoårs jubileum

Det var föreningen Bruzaholms Bruksmuseum som höll i firandet av nationaldagen i Bruzaholm i år. Bruksmuseèt firade även tjugoårsjubileum. Firandet hölls vid Bruksmuseèt och avslutades uppe på Smedjebacken. Det var mycket folk på plats för att fira nationaldagen i det otroligt fina värdet.

Flaggan hissades av Rolf Sjögren och Esko Mäkinen.

Flaggan hissades av Rolf Sjögren och Esko Mäkinen.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-06-07 04:06


Firandet inleddes av Yvonne Nilsson som är ordförande i föreningen. Hon välkomnade och presenterade underhållningen.

Ny flaggstång
Det var juniororkestern från Eksjö kulturskola med ledare som var på plats för att underhålla. Även Kulturchefen Johan Gärsskog var på besök för att hålla tal.
Efter Yvonne Nilssons trevliga välkomnande hissades flaggan av Rolf Sjögren och Esko Mäkinen.
Det var en helt ny flaggstång som föreningen fått i gåva av Länskommiten, Sveriges nationaldag. Naturen runt museèt var otroligt vacker, en perfekt plats att ha nationaldagsfirandet på.
Där Sveriges naturs skönhet är betagande vacker. Yvonne Nilsson välkomnade även två personer som nyss fått svenskt medborgarskap med blommor och gåva från Eksjö kommun. Efter det sjöngs nationalsången "Du gamla du fria" medan juniororkestern spelade vackert till. Kulturchefen Johan Gärsskog höll tal om Sverige och vad han tycker nationaldagen innebär.
Han sa många mycket fina och tänkvärda ord och han pratade så gott om Bruzaholm och deras vackra miljö och det fina arbetet de gör för att bevara kulturen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om