Nationaldagsfirande vid Bruksmuseet i Bruzaholm

På nationaldagen firades det med underhållning, högtidstal, allsång och kaffeservering vid Bruksmuseet i Bruzaholm. Arrangör var föreningen Bruzaholms Bruksmuseum. Den svenska flagan var givetvis hissad dagen till ära.

Nationaldagsfirarna på väg upp mot den vackra Smedjebacken. Foto: Jannica Karlborg

Nationaldagsfirarna på väg upp mot den vackra Smedjebacken. Foto: Jannica Karlborg

Foto:

Eksjö/Mariannelund2014-06-07 04:06


Firandet inleddes av Yvonne Nilsson som hjärtligt välkomnade de samlade. Därefter välkomnades de två personer som fått svenskt medborgarskap i Bruzaholmsområdet under 2013. Sabine Vervaeck som är en av dem, var på plats och tog emot välkomstgåvorna från bygden. Välkomstgåvorna var en bok om Eksjö kommun och blommor. Dessa överlämnades av Yvonne Nilsson.

Tal och sång
Efter det höll Lennart Bogren som är före detta kommunalråd i högtidstalet. Han talade bland annat om hur viktigt det är att inte glömma bort vilket fritt land vi lever i med demokrati och att vi ska känna stolthet över det och vara generösa när vi har det så bra. Som underhållning var Cornelia Roos på plats för att sjunga. Med en mycket vacker stämma sjöng Cornelia en sommarvisa och därefter nationalsången där alla fick sjunga med. Som tack för medverkan i firandet fick Lennart Bogren och Cornelia Roos blommor av föreningen som delades ut av Yvonne Nilsson.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om