Nedläggningsbeslut framskjutet

Postens distriktschef Roine Asp backade när han träffade Postens anställda i Mariannelund. Postkontoret blir troligtvis kvar tills i september.

Eksjö/Mariannelund2010-02-16 07:31

I slutet av förra veckan fick de anställda vid Posten i Mariannelund beskedet att postkontoret skulle läggas ner redan i maj månad.
- Jag ser ingenting som kan stoppa beslutet, sa Postens distrikstchef Roine Asp i en kommentar till vår tidning under fredagen.

Ansikte mot ansikte
Under måndagen kom Roine Asp till Mariannelund för att ansikte mot ansikte träffa de anställda, företrädare för Brödstugan, samhällsföreningen, eksjö.nu samt kommunalråd Lennart Bogren, för att bekräfta nedläggningspaketet.
Distriktschefens beräkningar om hur man ska spara pengar ska ha sågats av de anställda, som menar att de uträkningarna inte stämmer, utifrån de fakta och beräkningar de själva har gjort.

Kände inte till
Bland annat måste en bil skickas till Mariannelund till de kunder som har ett särskilt avtal att få posten vid ett visst klockslag på morgonen.
Det visade sig dessutom bland annat att Roine Asp inte kände till postlokalernas utformning.

September
Så sent som i fredags var det klart att kontoret skulle läggas ner redan i maj men under mötet backade Roine Asp och nu är det i stället september månad som gäller.
Brevbärarkontorets lokaler är dock uppsagda från den första oktober 2010.

Konditoriet
Konditori Brödstugan har också reagerat på Postens planer och menar att de inte fått någon information.
Konditoriets lokaler är byggda för ett samarbete med Posten. Om Postens lokaler läggs ner måste lokalerna byggas om.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om