Nionde hjälpresan till barnen i Marocko

Göte Dunsäter och Lennart Hellström i Ingatorp gör inom kort sin nionde hjälpresa till ett barnhem i Marocko. Sedan några år tillbaka lägger de stort fokus på att hjälpa barn och mammor.

Lennart Hellström och Göte Dunsäter gör sin nionde hjälpresa till ett barnhem i Marocko. Många i bygden är med och stöttar deras hjälpinsatser.

Lennart Hellström och Göte Dunsäter gör sin nionde hjälpresa till ett barnhem i Marocko. Många i bygden är med och stöttar deras hjälpinsatser.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-02-20 07:34


Allt började egentligen med en semesterresa till Marocko 2007.
På hemvägen i bussen till flygplatsen skedde en insamling av mynt. Informationen om barnhemmet dit pengarna skulle gå etsade sig fast hos dem båda.
- Vi kunde inte släppa det, säger de.
- Vi började med noll kronor och det vi hade själva och "i hjärtat". Första gången vi var där hade vi nästan ingenting med oss. Vi ville veta vad det var för barnhem och om det var seriöst.
Numera är de välkända på barnhemmet och har ett stort förtroende.

Nionde resan
Snart ska de göra sin nionde hjälpresa och liksom förra året följer Götes dotter och hans före detta fru med. På så vis får man också med sig mycket mer kläder och dylikt som ska till barnhemmet. De fyra betalar resorna och uppehället själva, så inte en krona av det som skänkts går till något annat än barnhemmet.

Aldrig pengar
Göte Dunsäter och Lennart Hellström är mycket noga med att aldrig någonsin överlämna pengar. De handlar själva det som barnhemmet behöver och överlämnar detta personligen. Inga mellanhänder tillåts och de fotograferar ideligen så att de som skänker och de själva vet precis vad barnhemmet har fått.
- Vi går igenom med föreståndaren vad som behövs och så handlar vi det. Det de får av oss betyder månaders överlevnad för dem. De har inga statliga medel.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om