Nordström bjöd på fina melodier

Ingatorp kyrka var så gott som fullsatt då Ingmar Nordström på saxofon och hans musikkompis Viking Olsson på piano bjöd på många fina melodier.

Ingmar Nordström och hans musikkompis Viking Olsson.Foto: Roelof Stroetinga

Ingmar Nordström och hans musikkompis Viking Olsson.Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-12-11 17:30

Kristina Westerström, ordförande i församlingsrådet, hälsade alla välkomna till en speciell konsert, som beror på en nyligen bortgången församlingsbo, Lennart Adolfsson.

Lennart var väldigt generös och hjälpsam. Det visade sig även efter hans bortgång hur generös han var för att skapa glädje till bygdens folk.

Han skänkte nämligen en stor summa med pengar som en gåva till Ingatorps och Bellö församling.

- Den här konserten känns som en minneskonsert av Lennart. Publiken tackade med en rungande applåd, en stor tacksamhetsapplåd.

Ingmar Nordström var glad att de än en gång fick spela i en vacker kyrka.

De började med en "Interludium" som hette förr "Dansbandmässan" för att locka en ny typ av publik till kyrkan. Sen döpte de om sången till "Människans skapelse".

Ingmar berättade roliga berättelser bland låtarna som ett intro till en låt av Wilhelm Petterson Berger " Vid Frösö kyrka". Han berättade skrönor som resulterade i en skrattande publik. En julsång "Längtan till jul" spelades, skriven av Viking Olsson själv, Ingmars musikkompis från Skåne.

Prästen Christer Svensson höll en kort andakt som omslöts av psalmerna 103"Bereden väg för Herran" och psalm 109 "Det sussar genom livets strid".

Efter den här intermezzon fortsattes Ingmar Nordström med "Marias vaktsång"

- Jag tänker på Kalle Anka, sade Ingmar.

- På Lady och Lufsen, då Lufsen bjuder på frikadeller och därför ska vi spela nu "Bella Notte". Såsom Lufsen beter sig mot Lady, så ska vi människor också bete oss mot varandra, sa han.

- Vi har ju en vacker julsång, "Gläns över sjö och strand" och den ska vi spela nu, fortsatte Ingmar.

- Finland firade idag sitt 100-åriga jubileum och därför spelar vi nu "Julvisan från Finland". Med vår orkester åkte vi mycket genom Finland, främst på västkusten och spelade mycket tango.

En julmelodi man inte kan komma förbi är "White Christmas". En av de allra vackraste julsångerna är "Stilla Natt" och "Jul, jul, strålande jul" spelades medan ljuset dämpades och det blev ännu mer stämningsfull i kyrkan.

Ingmar läste en dikt och sen ska vi avsluta med en "Ave Maria" sade han, men så blev det inte. Christer Svensson tackade Ingmar och Viking för en fantastisk stund med underbara julsånger.

- Ni sitter kvar sade Ingmar, det är bra. Vi bjuder nämligen på en extranummer, "Amazing grace" och det gick en rusning genom publiken. De njöt alla av en suverän konsert.

Saxofonvirtous Ingmar Nordström. Foto: Roelof Stroetinga
Saxofonvirtous Ingmar Nordström. Foto: Roelof Stroetinga
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om