Norska tidningar skriver om Mariannelund

Planerandet inför kulturfestivalen Folk-08 är i full gång. Stationshuset och ladan intill ska fräschas upp, spotlights ska fixas, banderoller ska upp... I sommar förvandlas Mariannelund till ett kulturparadis.

Eksjö/Mariannelund2008-05-31 04:05

Folk-08 äger rum mellan den 28 juni till den 31 augusti. Nu är ett preliminärt program klart.
Invigningen sker på eftermiddagen den 28 juni. Då kommer bland annat konstnären Alfred Vaagsvold, åtta kinesiska konstnärer och kinesiska och svenska dansare.
Det blir en rundvandring och visning av alla de utställningar som kommer att hållas i flera olika lokaler i Mariannelund, bland annat på Stationshuset och i den lokalen där Emilkraften tidigare höll till.
- Jag vill utnyttja de tomma lokaler som finns i Mariannelund och ha konst där och på så sätt vända något negativt till positivt. Exakt vilka lokaler jag kan få använda är inte helt klart än, säger Anna Mellergård, en av arrangörerna.

Poesiuppläsning
Den 28 juni kommer konstpedagogen Cecilia Nelson att hålla en introduktion. Hon har under 20 år varit verksam som Lunds konsthalls chef.
En kinesisk folkrätt serveras på restaurangen i Mariannelund senare under dagen och på kvällen blir det en musikkonsert i Herrgårdsparken.
Medverkar gör unga musiker från Malmö, Stockholm, Göteborg samt deltagare från Young Music-projektet i Kina-Sverige.
Internationellt framgångsrike Emil Svanängen, alias Loney Dear, medverkar också.
29 juni inleds förmiddagen med poeten Ylva Eggehorn och sopranen Marianne G Nielsen från Köpenhamn i Hässleby kyrka.
På eftermiddagen ska förhoppningsvis Tomas Tranströmer och andra poeter närvara vid en poesiuppläsning i Kulturmagasinet, vid Stationshuset.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om