Nu är krubban åter på plats

Årets julkrubba är åter på plats i Ingatorp. I går ordnade Lennart Hellström och Göte Dunsäter det sista inför julskyltningen på söndag.- Vi har ändrat lite från förra året. Vi hoppas att den ska bli lika omtyckt som den blivit tidigare, säger Göte Dunsäter.

Lennart Hellström och Göte Dunsäter har även i år pyntat krubban i Ingatorp. Vissa förändringar har skett sedan förra året men det mesta är sig likt.

Lennart Hellström och Göte Dunsäter har även i år pyntat krubban i Ingatorp. Vissa förändringar har skett sedan förra året men det mesta är sig likt.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2012-12-01 05:05


Strax efter det att Göte Dunsäter flyttat till Ingatorp fick han besök av sina barn och barnbarn. De gick ner en runda i "centrum" för att titta på bland annat den omtalade kyrkan.
Intill kyrkan stod ett skjul med några trästockar. Han kollade lite extra och fick se att stockarna hade fått ögon och mun men sedan var det inte mer.

Ville göra mer
Stockarna skulle illustrera Maria, Josef och Jesus men Göte tyckte att man kunde göra mer.
Han rådfrågade om han fick ta sig an skjulet, vilket han naturligtvis fick.
Året efter hade han och Lennart Hellström tillverkat två dockor. En man och en kvinna. Nu började det äntligen likna något. Golvet kläddes med halm och dockorna fick flytta in under taket.
- Ortsborna vill kalla huset för krubban men jag vill kalla det stallet. Det är ju den lilla Jesus som ligger i krubban, säger Göte Dunsäter.
Nu har det gått ett par år men vännerna håller i traditionen och inför varje advent så smyckas "stallet".
- Vi brukar ha med något nytt varje år. I år fick det bli en bakgrund med änglar och lamporna kommer finnas bakom tyget och skenet från lamporna kommer få änglarna att lysa, säger Göte.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om