Nu flyttar Folktandvården kliniken

På måndag tas den första patienten emot i Folktandvårdens nya paviljong i Mariannelund. Till dess pågår ett digert arbete att få ordning på allt bland flyttkartongerna.

Eksjö/Mariannelund2012-12-11 07:28

Folktandvården i Mariannelund har i många år huserat i Torghuset i Mariannelund. Först i den norra delen av nedervåningen och därefter på övervåningen.
Kliniken tjänar ett större område och flera orter.

Läggas ner
När landstinget för några år sedan hade svårt att rekrytera tandläkare och det samtidigt fanns ett behov av bättre lokaler och utrustning, kom tjänstemännen med ett enkelt förslag att lösa situationen:
Lägg ner kliniken i Mariannelund! Starka argument lades fram men tjänstemännen fick en snäpp på näsan av både ortsbor och politiker. Politikerna beslutade att kliniken i Mariannelund skulle vara kvar och landstinget fick se till att lösa situationen efter förmåga, vilket bland annat skett genom ett samarbete med Kalmar län. Fokus sattes då främst på barntandvård.
Samarbetet med Kalmar län har avvecklats under det här året.
Med en ledig paviljong blev lokalfrågan löst och Mariannelund har under hösten fått sitt eget "tandläkarhus" centralt beläget intill Folkets hus. De gamla lokalerna är uppsagda från och med nyår.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om