Nu går en ny hjälpresa från Ingatorp

Göte Dunsäter och Lennart Hellströms hjälpinsatser till ett barnhem i Marocko växer då fler vill vara med och hjälpa.

Eksjö/Mariannelund2012-02-24 23:19

Man kan nog säga att en bussresa till flygplatsen efter en semestertripp till Marocko förändrade Göte Dunsäters och Lennart Hellströms tillvaro.
Eftersom inga pengar får föras ut ur landet skedde en insamling av överblivna mynt och sedlar i bussen. Guiden berättade om att pengarna skulle skänkas till ett barnhem i Agadir.

Kunde inte glömma
- Det bara small till i hjärnan av det guiden berättade och när jag kom hem började jag genast forska fram mer information.
Tanken på barnhemmet ville inte släppa. Det blev så småningom, 2006, en ny resa till samma plats och de hade då med sig saker till barnhemmet som de besökte.
Sedan dess har det blivit en, två resor till barnhemmet varje år.
Deras engagemang för barnhemmet har hela tiden växt. Och i takt med att deras hjälpinsatser blivit mer kända, så har också andra välvilliga personer önskat att hjälpa till.
Högen med kläder, gosedjur, våtservetter, påslakan och annat som är ämnat att de ska ta med sig vid vårens resa är därför stor.

Sytt påslakan
- Jag köpte tyg och har sytt påslakan, örngott och instoppstäcken, säger Göte Dunsäter.
- Här är kläder som ett tiotal damer i Filadelfiakyrkan i Eksjö stickat och här är två fullpackade resväskor från en familj i Mariannelund, pekar han.
En dam från Bruzaholm har skänkt 138 stickade barnmössor för nyfödda.
- Sedan har jag handlat en del, säger han.
Göte Dunsäter går tomte vid juletid och tillsammans med andra penninggåvor som skänkts har de fått in över 8 000 kronor.
- Vi lämnar aldrig några pengar utan handlar själva det vi ser att barnhemmet behöver, säger han.
De är också noga med att dokumentera allt som barnhemmet får.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om