Nu har skolan fått ett nytt mediatek

Furulundsskolan har invigt sitt uppdaterade skolbibliotek som man numera kallar "Mediatek". En grupp bok- och läsintresserade i personalen har tillsammans med elever jobbat för att skapa ett modernt och fint mediatek.

Gentianava Voca från årskurs fem klippte bandet med alla elever som har hjälpt till med mediateket och rektorn Tomas Erazim. Foto: Roelof Stroetinga

Gentianava Voca från årskurs fem klippte bandet med alla elever som har hjälpt till med mediateket och rektorn Tomas Erazim. Foto: Roelof Stroetinga

Foto:

Eksjö/Mariannelund2016-02-16 15:34


Mediateket ska locka till läslust och kunskapsinhämtning för alla elever mellan 6 och 16 år. Här ska eleverna kunna sitta i lugn och ro, läsa en bok eller gör läxor.

Under arbetet har gruppen fått ett stort stöd av Stadsbiblioteket i Eksjö samt Eksjö Bokhandel. Med deras hjälp har de utökat bokförrådet med en stor mängd nya böcker medan många gamla böcker slängdes.

Eleverna har hjälpt till med väggdekorationerna.

Föräldraföreningen hade pengar kvar och de donerade 6 300 kronor.

Kravet var att eleverna fick påverka hur pengarna skulle användas. De valde böcker.

Gentianava Voca från årskurs fem klippte bandet med alla elever som har jobbat med mediateket.

Annelie Sjöberg, vice ordförande i Barn och utbildningsnämnden sa:

- Vi hoppas att ni kommer hit med era klasser. Ni har lagt ett fantastiskt jobb, jättefint är det här. Det finns i dagsläget så mycket andra media, och därför är det bra att ni satsar på böcker istället. Det är jättebra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om