Nu ska drömmen förverkligas

Med tidigare finansministern som lokomotiv går nu startskottet att förverkliga Filmernas hus i Mariannelund.

Allan Larsson är en känd draghjälp för Filmernas hus. Han föll direkt för idén när han hörde talas om den och på hans initiativ bildades ett bolag.

Allan Larsson är en känd draghjälp för Filmernas hus. Han föll direkt för idén när han hörde talas om den och på hans initiativ bildades ett bolag.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2013-11-14 07:37


Efter att idéer formats under några år är riktningen nu klar. Ett Filmernas hus ska försökas att förverkligas.
Under tisdagskvällen bjöds allmänheten in till ett möte för att få veta mer om satsningen och det nya besöksmålet.
- Nu går tåget och vi hoppas ni vill vara med, sa Claes Markstedt, ordföranden i Snickerboa Mariannelund AB.
Förhoppningen är att satsningen ska ge en mängd så kallade "spin off effekter" med nya verksamheter samtidigt som de som redan finns i bygden stärks.

Bolag
Tanken om ett Filmernas hus i Mariannelund presenterades vid ett regionmöte under förra vintern. En av deltagarna var tidigare finansministern Allan Larsson.
På hans initiativ bildades det icke vinstgivande bolaget i början av året. För en månad sedan gjordes en nyemission av aktier i bolaget för att locka andra delägare och stärka den lokala basen för satsningen.
- Det får gärna bli överskott men vinsten ska inte delas ut till delägarna utan plöjas ner i verksamheten, säger Claes Markstedt.
Bolaget ska äga fastigheterna för att skapa bättre villkor för den kulturella verksamheten, som då kan fokusera på just verksamheten.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om