Nu ska kyrkan i Afrika invigas

För två år sedan var missionärsparet Rakel och Stig Artmark med och byggde en ny kyrka i Kongo Brazzaville. Nu är de inbjudna att delta i invigningen av kyrkan men också i Missionsförbundets dotterkyrkas 100-årsjubileum.

Eksjö/Mariannelund2009-09-07 06:37

Stig och Rakel Artmark har varit missionärer i Afrika under många år. Sin första Afrikaresa gjorde de 1963. Under nio och ett halvt år har de varit missionärer i Kongo. Ytterligare fyra år har de tillbringat som missionärer i Centralafrikanska Republiken.
I Sverige har Ingatorp varit deras fasta punkt.
När de fick veta att invånarna i staden Ouesso behövde en ny kyrka, kom de att engagera sig starkt i att det skulle bli verklighet.

400 000 kronor
Med hjälp av en rad församlingar i Småland och Östergötland samt givmilda goda vänner, samlades pengar in.
När bygget väl skulle starta, åkte de med till Afrika för att hjälpa till på plats.
- När vi åkte ut hade vi 400 000 kronor, till kyrkbygget, säger Rakel Artmark.
De fick låna Kristen Samverkan Småland Blekinges 90-konto och idag har man samlat in totalt 600 000 kronor, vilka tillfallit församlingen. Man har även bekostat ett par stipendiaters teologi- och pastorsutbildningar.
Makarna Artmark flög ner i slutet av januari 2007 och stannade kvar för att hjälpa till med kyrkobygget under ett halvår. Stig hade då varit på plats i tre veckor, ett halvår tidigare, för att rekognocera.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om