Ny ägare till Finndomo

Rekonstruktionen av Finndomo AB har lyckats och kan avslutas. Pulsen AB är ny ägare till verksamheten och tar över Finndomos fabriksfastigheter. Hotet mot fabriken och huvudkontoret i Hjältevad är därmed undanröjt.

Eksjö/Mariannelund2011-12-20 07:26

Saneringen av Finndomo har kunnat genomföras och bolagets rekonstruktion är genomförd. Det gör att samtliga borgenärer får full betalning enligt det ackord som Eksjö Tingsrätt fastställde tidigare i höstas. Det innebär att samtliga oprioriterade borgenärer erhåller full betalning upp till 10 000 kronor samt en ackordslikvid om 25 procent för den överskjutande delen. För flera företag innebär det dock svidande förluster mot ursprungliga krav.
Finndomo blir efter utbetalningen av ackordslikviden ett skuldfritt bolag.

20 miljoner
Samtidigt har Pulsen AB tecknat ett avtal som innebär att bolaget via ett dotterbolag Min Dator Sweden AB övertar samtliga aktier i Finndomo AB. 
Man förstärker därmed inledningsvis Finndomos egna kapital med 20 miljoner kronor.
Pulsens AB:s fastighetsbolag övertar Finndomos samtliga industribyggnader.
Hela affären blir klar så fort Konkurrensverket ger sitt klartecken.
- Vi hoppas nu kunna få ett snabbt grönt ljus från Konkurrensverket, så att vi kan avsluta rekonstruktionen, säger advokat Lars-Henrik Andersson på advokatfirman Lindahl, som ansvarat för rekonstruktionen av bolaget.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om