Ny Emil-miljö ett bra komplement

Kan det bli för mycket Emil så att satsningarna i Vimmerby och Mariannelund konkurrerar? Det tror inte Anna Mellergård, projektledare för Barnfilmbyn i Mariannelund.

Eksjö/Mariannelund2012-03-23 07:30

Astrid Lingrens Värld satsar mångmiljonbelopp på en ny Emilmiljö. Något som skapat undran hos en del, hur Barnfilmbyn i Mariannelund då ska klara sig.
- Det verkar som om en del, som har förväntningar på Barnfilmbyn Mariannelund som ett besöksmål i framtiden, blir lite oroade av att en ny Emil-miljö byggs på Astrid Lindgrens värld. Vi som arbetar med projektet ser på det precis tvärtom, säger Anna Mellergård.

Väl insatta
För Anna Mellergård var "avslöjandet" av en ny Emilmiljö i Vimmerby ingen nyhet som skrällde till. Mariannelundsprojektet har länge vetat om att nästa år väntas bli ett riktigt Emil-år i bygden.
- Vi hade kontakt med Mikael Ahlrup redan 2010, då vi höll på med vår förstudie för projektet Barnfilmbyn.
- Han berättade då att de hade planer på att satsa på en Emil-miljö, vilket vi genast tolkade som något mycket positivt. Vi har sedan följt med i planerna, och visste redan innan det var officiellt att det skulle bli en stor-satsning på att återskapa Emil-miljön på 22 000 kvadratmeter.

Kompletterar varandra
Och det är inte bara i Mariannelund och på ALV som det planeras för ett Emil-tema. Också på Astrid Lindgrens Näs pågår förberedelser för nästa års utställning.
- Vi hade ett intressant möte med Astrid Lindgrens Världs vd Mikael Ahlrup och Astrid Lindgrens Näs vd Kjell-Åke Hansson i början av februari. Då konstaterade vi, att om allt går vägen (att Emilkraften hittar finansiering för utställningen i Filmernas hus, i tid), så kommer 2013 bli ett riktigt småländskt Emil-år.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om