Ny idé ska ge fler affärer i Eksjö

Med ett slags billig galleria ska nu Eksjö få stora affärskedjor att bedriva handel i staden. Mariannelund däremot anses för litet trots att det finns lokaler som passar.

Eksjö/Mariannelund2009-06-15 06:31

Det nya handelskonceptet kallas för Easy Shopping (ung. handla lätt). Handla lätt har utvecklats av bland annat kommunens näringslivsbolag.
Handla lätt liknar ett slags galleria men där allt har en gemensam kassa och färre antal anställda. Det blir därmed billigare för stora kedjer inom till exempel klädeshandel eller elektronikvaror att etablera sig på mindre orter. Kedjorna behöver helt enkelt inte sälja lika mycket för att gå runt.

Inom ett år
Eksjö är nu på väg att få en Handla lätt-butik, enligt näringslivsbolagets vd, Marcus Axelsson och ägaren till Handla lätt, Jan Karlsson.
Etableringen skulle kunna ske inom ett år. Problemet är lokaler. Handla lätt kräver omkring 1000 kvadratmeter och det finns inte just nu någon lokal som passar i Eksjö.
Det som ligger närmast till hands är lokaler vid gamla Eksjöverken men där finns redan hyresgäster som måste erbjudas andra lokaler. Dessutom måste nybyggen till. Vem som skulle bekosta nybygge är inte klart. Klart är dock att kommunen inte har några pengar.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om