Ny konstsommar att vänta

I fjol genomfördes konstprojektet Visit 14. I sommar kan konstvänner se fram emot Visit 15 med medverkan av både regionala och internationella konstnärer med olika inriktning och konstformer. Konst kommer att ställas ut från Bruzaholm i väster till Skruven i Mariannelund i öster.

Konstnär Tomas Ivarsson mäter och räknar på förutsättningarna inför sin ljusinstallation. Till höger kulturproducent Anna Mellergård.

Konstnär Tomas Ivarsson mäter och räknar på förutsättningarna inför sin ljusinstallation. Till höger kulturproducent Anna Mellergård.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2015-03-30 06:47


Förberedelserna inför sommarens kultursatsning är i gång för fullt. På grönområdet mellan stationen och byggvaruaffären stegar Tomas Ivarsson från Lekeryd med ett måttband. Han kisar mot solljuset och hur det ändrar sig under dagen.
Här ska det byggas en stor vägg, grusas och skapas någon form av ljusinstallation.
- Min tanke är att dagsljuset ska spegla sig i verket under dagtid, säger han.
I den närbelägna Lilla konsthallen väntas någon form av ljudinstallation bli aktuell. För denna ansvarar Dan Fröberg, Göteborg, som är ett drivande namn inom området ljudverk.
I fjol använde norska konstnären Laila Kongevold 15 kilo Tandoorikryddor för att skapa sitt verk.
- I år kommer vi att behöva massor av tidningspapper för att den kinesiske konstnären Xue Tao ska kunna skapa sina fantastiska skulpturer, beskriver kulturproducent Anna Mellergård i Kaim.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om