Ny styrelse för musikfesten

I helgen valdes föreningen Fiesta Eksjös nya styrelse. Marie Stejdahl axlade rollen som ordförande med en vision att inspirera ungdomar och få till en hållbarhet.

Maria Stejdahl tog över rollen som ordförande efter Fredrik "Nizze" Nilsson.

Maria Stejdahl tog över rollen som ordförande efter Fredrik "Nizze" Nilsson.

Foto:

Eksjö/Mariannelund2017-11-14 07:00

Maria Stejdahl tog över rollen som ordförande efter Fredrik Nilsson när Fiesta Eksjös nya styrelse valdes i helgen. Föreningen har i tio år arrangerat Eksjö Stadsfest som i år drog runt 24 000 besökare under två dagar. Som kärnfigur bakom jätteevenemanget vill Marie lägga krut på funktionärernas glädje och ungdomarna som engagerar sig.

- Min vision är att det ska vara roligt och utvecklande för alla som engagerar sig. Vi är stabila och jag vill få det att fortsätta och få folk att orka eftersom det är ideellt arbete. Det gäller att få till en hållbarhet. Vi behöver Stadsfesten, den gör så mycket för turistnäringen och för ungdomarna. Den gör dem stolta över sin stad så det är viktigt att den får fortgå. Vi har många ungdomar i föreningen och vill fortsätta satsa på utbildning och lära upp dem i organisationen

Varje sommar under tio år har Eksjös stadskärna fyllts med artister och publik. Själv har Maria varit involverad bakom kulisserna sedan 2009. Efter att ha varit vice ordförande och i åtta år funktionärsansvarig menar Maria att det inte förvånade henne att bli vald till ordförande.

- Det var naturligt och inget som förvånade mig. Jag har hållit på nu i många år och är en människa som söker utmaningar. Så det var dags att göra något annat och ändå fortsätta. Det känns jättekul.

Att hon tackade ja har att göra med möjligheten att bidra och ett brinnande intresse för musik.

- Jag har alltid haft intresse för musik och ett stort samhällsengagemang. Så genom det här kan jag kombinera mitt engagemang för Eksjö och att hålla på med musik.

Tillsammans med den tidigare ordföranden avgick kassör Rose-Marie Johansson och ordinarie ledamot Jenny Söderström under helgen. Tillträdde som nya i styrelsen gjorde Maria Felix och Lotta Tinderbäck. Tomas Eliasson, Magnus Svensson och Gustaf Liljeblad som stannade kvar.

- Det är en jättebra grupp och flera av oss har jobbat ihop i många år. Alla har varit funktionärer själva och är en arbetande styrelse. Det är en väldigt go vi-känsla i föreningen. Det är inte så att vi i ledningsgruppen bestämmer och sedan låter funktionärerna arbeta utan vi jobbar tillsammans och det skapar drivkraft. Vi arrangerar den största festen men hinner inte gå på den, men det är roligt ändå, många tycker att jobba är det bästa.

Nästa år är det helgen den 24 till 25 augusti som gäller och konceptet som hållit i ett decennium menar Maria inte kommer inte att ändras.

- Vi försöker alltid att utvecklas och förändra samtidigt som det ska vara en hög igenkänningsfaktor. Jag är peppad att få hjälpa till att genomföra Stadsfesten 2018.

Elin E Elmström

Fiesta Eksjös nya styrelse tillträdde i helgen. Foto: Elisabeth Johansson
Fiesta Eksjös nya styrelse tillträdde i helgen. Foto: Elisabeth Johansson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om